Beszámoló az Istvános versmondó versenyről

Színültig megtelt a 219-es terem, ahol április 10-én megtartottuk az iskolánk jelenlegi diákjai számára meghirdetett versmondó versenyt. Összesen 11 diáknak volt bátorsága jelentkezni, és elmondani két két verset, melyek közül egyik egy Ady vers, másik egy szabadon választott költemény volt.

A zsűri elnöke Govrik Klára meleg szavakkal méltatta a versenyzők teljesítményét, és őszintén beszélt a szöveg magabiztos birtoklásának fontosságáról egy ilyen versenyen. Végül a zsűrinek nem volt nehéz dolga, amikor a nyertesek sorrendjét felállította.

Kiemelkedett a mezőnyből az első helyezett Mátéfi Réka, 12/a osztályos tanuló, aki mindkét verset kifogástalanul, átéléssel tolmácsolta. (Ady: Hiszek hitetlenül, és Heltai: Szabadság) A második helyezést Lukács Lili 10/a osztályos tanuló érte el, aki különösen a szabadon választott versével aratott megérdemelt sikert. (Ady: Tüzes seb vagyok, Erdős Virág: Pesti mese) Harmadik helyezett Pipó Viktória 9/c osztályos tanuló lett. (Ady: Sorsunk, Aranyosi Ervin: Az élet szép).

Az I. helyezett jobbról a második Mátéfi Réka, 12/a osztályos tanuló

Idén először Közönség díjat is kiosztottunk, amit a közönségként jelen levő jelenlegi és öreg diákok szavazatai alapján ítéltünk oda Lukács Lilinek. A helyezettek 15-10-5 ezer forintos jutalomban részesültek. A közönség díj 5 ezer forint volt. A többi résztvevő az Emléklap mellé 2-2 ezer forint könyvutalványban részesült.

Ez volt a második alkalom, hogy a Baráti Kör Govrik Elemér versmondó versenyt hirdetett, és az eredmény láttán úgy véljük, hogy érdemes hagyományossá tenni a rendezvényt. A sikerhez nagy mértékben hozzájárult a magyar tanárok, közülük is első sorban Baranyai Andrea tanárnő, valamint Molnár Judit ig. h asszony munkája, amiért ezúton is kifejezzük köszönetünket,

a Baráti Kör nevében: Béki Gabriella

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük