Dugig megtelt a Díszterem 2024. január 12-én, amikor Patonyi Lászlóra emlékeztünk halálának 20. évfordulóján. Eljöttek azok a fiúk, akik 50 évvel ezelőtt futball egyesületet alakítottak a Főnök vezetésével: Böde János, Gönczöl Ferenc, Kozmér Pál, és Powell Pali. Ott voltak nagyon sokan a későbbi sikeres generációk focistái közül. Eljött Nyilasi Tibi, és az 52-szeres NB1-es válogatott Sebők Vili is.

Szép számmal vettek részt a rendezvényen a sportegyesület mai fiataljai, a jövő reménységei.

Elsőnek Csák János (a mai innovációs miniszter) idézte fel emlékeit a tanár úrról baráti, szeretetteljes, megható szavakkal. Az alkalomra Gizi néni is leírta emlékeit, amit Béki Gabriella olvasott fel a jelenlévőknek.

Patonyi László életének eseményeit Horváth Tamás  tanár úr, a tőle megszokott igényességgel dolgozta fel, egy képekkel illusztrált nagyszerű előadásban.

A mai tanulók számára meghirdetésre került egy pályázati kiírás, melyben saját élmény felidézésével kell bemutatni a sport jelentőségét.

Mivel az emléktábla avatás sajnos technikai okok miatt elmaradt, készítettünk a táblával azonos szövegű emléklapot, amit minden jelenlévő hazavihetett magával.

A jó hangulatú rendezvény a sportegyesület által szervezett állófogadással ért véget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük