2013.04.19.

Az iskolai focisták Kovács László edző vezetésével meglátogatták a Nemzeti Galériát. Utána ezt a levelet kaptuk, amelyet -kicsit megkésve- közzé teszünk.

“Kedves Volt Istvánosok Baráti Köre!

Kedves Anka Mária!
Kedves – és itt mindenkit felsorolnék, aki nem felejtette el, hogy egykor a Szent Istvánba járt!

Ez a levél a köszöneté – köszönet mindenkinek, aki hozzásegítette a mai Istvános gyerkőcöket, a mai focistákat ahhoz, hogy találkozzanak valami olyasmivel ami manapság ritka kincs az életükben: a művészettel és annak megérthetőségével.
Köszönetet szeretnénk mondani a tárlatvezető Gimesi Péternek, aki olyan titkok kapuját nyitotta meg a látvány befogadásához, amely kapuk az egyébként múzeumlátogató közönség számára is legtöbbször örökre bezárva maradnak.
A hagyományos képtári élmény mellett büszkeséggel töltött el mindannyiunkat, hogy a Galéria munkatársai megtudva labdarúgó mivoltunkat elismerő csodálkozásuknak is hangot adtak: ilyennel még nem találkoztak: Hogy focisták, itt? Tudom hogy ez napi történés, de a fiúk önbecsülésébe mélyen beépülő élménnyé válik, hogy ezzel a tegnapi programmal nem csak szélesebb látókörűvé , “műveltebbé” váltak, de az önérzetük is kiteljesedhetett: A Szent Istvánba járni, itt sportolni több mint egyszerű diáknak, sportolónak lenni.

Barátsággal

Kovács László”
Nemzeti Galéria

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük