Megújul az iskola homlokzata

A kopottas állapotában is sokan megcsodálják, fényképezik iskolánkat, a növényekkel befutott falakon fel-felsejlő régi feliratokat, a IX. kerület legimpozánsabb, premodern stílusú iskolaépületét, a Szent Istvánét.
Most a Mester utca 56-58. előtt sétálók, az iskola tanulói, tanárai, a régi diákok és a Volt Istvánosok Baráti Körének tagjai igazi tavaszi megújulásnak, feltámadásnak lehetnek tanúi. A szürke, kopott homlokzatfalak megszabadulnak az amúgy is lepergő, omladozó rétegeiktől.

Elkezdődött valami. A fém állványok és zöld takaróháló mögött hetek óta dolgozó munkások visszaadják régi színét, formáját az iskola külsejének. Már az első színpróbák is látszanak a falakon, egy sötétebb és egy világosabb szürke és fehér színt kapnak a régi falak. A 70-es évek óta először tapasztalunk ilyen fajta törődést, odafigyelést, elkötelezettséget a fenntartó, a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum részéről arra, hogy a patinás épületet – nagy örömünkre – ennyire magáénak érezze, és tegyen is érte.

Drukkolunk, hogy az egész épület visszakapja majd ezt a figyelmet és köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük