Nagy örömömre szolgált, hogy a Volt Istvánosok Baráti Köre és a Szent István Sportegyesület összefogásából származó számítógépeket, monitorokat, tableteket és telefonokat a múlt héten eljuttathattam Tiszadobra, ahol a gyerekek kitörő öröme és lelkesedése felülmúlhatatlan érzéssel töltött el.

A helyi gyűjtést szervező, Mezei Bence az alábbiakat írta a facebookos oldalán:

“Emberségből jeles!
Ezzel az értékeléssel is zárhatná a tanévet Tiszadob és a Ferencváros sport klubja! A koronavírus miatt kialakult különleges helyzet kényszerítette arra a sportolókat és diákokat egyaránt, hogy otthonaikban folytassák tovább szeretett hobbijukat illetve a tanulást. A testmozgás még egyszerűen meg is oldható hiszen azt fantáziájukra bízva vagy a testnevelés órákon tanultakat alkalmazva csinálhatják. Ám a tanulás kicsit összetettebb. A tanítók dolga nem egyszerű ebben a speciális helyzetben. A tananyag kiosztása az internetes csoportokban majd azok ellenőrzése, egyeztetés a diákokkal majd a vizsgák megszervezése…rémálom. A napi munkarutin felborult, jöttek az éjszakába nyúló munkaórák. Aztán van a másik oldal amikor azokra is gondolniuk kell akik a hátrányosabb helyzetben élnek. Se számítógép se mobiltelefon de még ha akad is valahol akkor nincs internet. Papír alapon leadni a tananyagot majd azt begyűjteni… borzasztó. Edzőként tartom a kapcsolatot a srácokkal az edzéseken kívül is mivel tudom, hogy többségüknek más segítségre is szükségük van. Az otthon tanulásban néha besegítettem mert észleltem, hogy a tanítók hiánya a tananyag elmagyarázása elengedhetetlen. Ekkor jött a Tiszadob Se és a Szent István SE – Labdarúgó szakosztály közös ötlete, hogy ezeknek a gyermekeknek gyűjtsünk számítógépeket illetve más hasznos eszközöket a tanulás támogatása érdekében. A SZISE egyből aktiválta magát a dunántúli területeken Mi pedig a környéken kezdtük el a gyűjtést. A napokban meg is látogattak minket egyik edzésünkön és megérkeztek az első adag támogatások. Úgy gondoljuk, hogy ilyen helyzet bármikor kialakulhat de akkor már a kölykök modernebb eszközökkel készen állnak a tanítok feladatsoraikra. Úton van a többi eszköz is!
Köszönjük a támogatóknak!
Szent István SE – Labdarúgó szakosztály
Szabó Balázs
Volt egyszer egy iskola – Szent István Közgazdasági Szakközépiskola
Volt Istvánosok Baráti Köre
Hálásak vagyunk!
Hajrá Tiszadob! Van még benne!”

Az akciónk folytatódik, és ahogy tapasztaljuk a felajánlási kedv sem csökken. Az első adag eszközt a múlt héten, míg a következőt szeptember környékén juttatjuk el a kis nebulók részére.

Akinek van lehetősége csatlakozzon felajánlásával, hogy segítséget nyújtsunk a tiszadobi hátrányos helyzetben élő gyerekeknek!

Az eddigi felajánlásokat hálás szívvel köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük