Egy vidám nap az Istvánban

2019. május 25-én öreg diákok töltötték meg az iskolánkat. A Volt Istvánosok Baráti Köre szervezésében került sor a VIII. országos találkozóra.

Animal Cannibals az Istvánban

A jó hangulatot az Animal Cannibals alapozta meg nyitódalával: „minden változik, csak a lényeg nem, ez a jó az elmúló években”. Kevesen tudják, hogy Ricsipi (Dósa Richárd) – akit barátjával Qka Mc-vel már több mint húsz éve a hazai rap megteremtőjeként tartunk számon – iskolatársunk volt, és 1993-ban érettségizett az Istvánban.

Harmath Zsolt, az iskolánk jelenlegi igazgatója köszöntötte az öreg diákokat, és átadta az iskola emlékplakettjét Jakab Erzsébetnek, akit csak Böbe néniként emlegetnek tanítványai.

Gizi néninek (Szabó Balázsné) sikerült jókora meglepetést okoznunk azzal, hogy sort kerítettünk a „Pedagógus Szolgálati Emlékérem” átadására, amit Dr. Kiss István, a régi kollega, a Magyar Iparszövetség Oktatási Központ volt főigazgatója meleg szavak kíséretében adott át.

Idén is megörvendeztettek bennünket a mostani diákok műsorukkal. Tóth Andrea tanárnő vezetésével adták elő a „Mátyás király a Ferencvárosban” című jelenetet.

Meghallgathattuk az áprilisi versmondó verseny közönségdíjasát Lukács Lilit, aki egy vidám Erdős Virág verset tolmácsolt.

Ebben az évben is két kiádványunk jelent meg erre az alkalomra. A tanár-füzet sorozatban megjelent Kirner Dezső élete, amit Gizi néni készített el. A volt tanulókkal készülő interjúk idén már a hatodik alkalommal jelentek meg a Lépcsőfokok VI. kötetben. A kötetet ezúttal Dr Benedek András, a BME tanszékvezető egyetemi tanára, volt államtitkár mutatta be.

Lehetőséget kapott a kötet egyik szereplője, Böde Péter – vándormeseíró – egy rövid bemutatkozásra, akinek a családjából három generáció is a mi iskolánkba járt okosodni.

A rendezvény csúcspontja volt, amikor Kirner Dezső – a tanár úr fia, akire a tanítványok közül sokan Dezsőkeként emlékeznek – megindító szavakkal beszélt édesapjáról. Ezt követően felavattuk az emléktábláját az I. emeleten, ahol Surányi János, volt tanítványa emlékezett meg róla.

Befejezésül a világháborús emlékműnél avattuk fel az örökmécsest, aminek történetéről Horváth Tamás tanár úr beszélt.

A közös program után még sokáig beszélgettünk volt tanárainkkal és osztálytalálkozókra is sor került.

A rendezvény sikeréért köszönet illet mindenkit, aki részt vett az előkészítésben és lebonyolításban, Gizi nénit, Láng Valit, Koczúr Arankát, Fostner Gabit, Nagy Mártát, Jakab Böbét, Cseszák Esztit, és a kiadványok terjesztésében tevékenykedő Turcsányi Mártát, Fejes Évát, Rózsa Marit, Gelencsér Marit,  Moszt Katit, Agócsy Ildit és természetesen Somogyi Zsoltot – a közelmúltban Gulyás díjjal kitüntetett sportújságírónkat – a kellemes percekért, amiket a műsor konferálása során szerzett nekünk. Külön köszönet Horváth Tamás tanár úrnak, és diákjainak a segítőkész közreműködésért.

Teljes KÉP galériáért kattints a képre!

Mi nagyon jól éreztük magunkat, ha nektek is élmény volt, meséljetek erről volt osztálytársaitoknak, volt Istvánosoknak, és találkozzunk újra: JÖVŐRE VELETEK UGYANITT!

Béki Gabi

 

Extra VIDEÓkért kattints a képre!

One thought on “VIII. Országos Istvános találkozó – Beszámoló”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.