A VII. Országos Istvános Találkozóról

2018 június 2-án ismét kitárta kapuit iskolánk azért, hogy az egykori diákok meglátogathassák alma materüket és találkozzanak rég nem látott iskolatársaikkal.

A jeles eseményre a mai iskola tanulói kis műsorral készültek Baranyai Andrea és Tóth Andrea tanárnők vezetésével. Ezt az alkalmat használtuk fel arra, hogy a mai diákoknak meghirdetett pályázatunk díjait átadjuk.

A Baráti Kör is készült a találkozóra. Zákány Lajos (1971) átadta az iskolának a Rajna tanár úr emlékét őrző márványtáblát és a szerzők bemutatták a tanár úr életét, munkásságát bemutató emlékfüzetet, amely immár a 11. a sorozatban.

Kiadványaink gyarapodtak az egykori diákokkal készített interjúkötet, a Lépcsőfokok V. könyvével, amelyet Borókainé dr. Vajdovits Éva (1976), Rajna tanár úr egykori tanítványa mutatott be a jelenlévőknek.

Ebben a kötetben szerepel a jeles sportember Török Bódog (1942) feleségével készült beszélgetés is a régi tanítvány sportsikereiről, pályafutásáról. Mindenki örömére szolgált, hogy a feleséget köszönthettük rendezvényünkön, aki meghatottan köszönte meg, hogy Török Bódog szeretett iskolája megemlékezik régi tanítványáról.

A találkozó hangulatát Rakonczai Imre (1991) örömzenélése tette teljessé, aki a találkozón résztvevő Hrutka Jánossal (1993) és a műsorközlő Somogyi Zsolttal (1991) együtt focizott Patonyi tanár úr legendás csapatában az 1980-1990-es években.

Külön üdvözöltük nyugdíjas tanárainkat és szomorúan nyugtáztuk, hogy létszámuk évről-évre csökken.

A délután az osztálytalálkozóké volt.

Ezen a napon találkozott:

az 1968-ban érettségizett IV.c és IV.d

az 1972-ben végzett IV.c

az 1975-ben érettségizett IV.d

az 1984-ben végzett IV.b

A nap megszervezéséért köszönetet mondunk az igazgatónőnek dr. Nagyné Horváth Mártának, Horváth Tamás, Baranyai Andrea, Tóth Andrea tanároknak, Cseszák Eszternek és Vincének, Bognár Lászlónak, a volt Istvánosoknak: Rakonczai Imrének, Somogyi Zsoltnak, Anka Máriának, Béki Gabriellának, Koczur Arankának, Jakab Erzsébetnek, Neudoldné Láng Valériának, Forstner Gabriellának, Gelencsér Máriának, Márkus Ilonának, Turcsányi Mártának, Varsádi Zsuzsának és a szereplő és szolgálatot ellátó mai diákoknak.

Reméljük, hogy ez a kedves hagyomány folytatódik és a VIII. Országos Istvános Találkozóra is hasonló lelkesedéssel fogunk készülni.

Szabó Balázsné dr.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük